7/15/2016

İş Değiştirdim :)

Gene iş değiştirdim diyeceğim, bilenler şaşırmayacak herhalde :) Esasında şaka bir yana, aile büyüklerimiz neden iş değiştirdiğimi hala idrak etmekte zorlanıyorlar. Onların zamanında girdiğin işten emekli olurmuşsun. Herhalde benim yaşlarımdaki veya benden genç arkadaşlar bunu çok duymuşlardır.

İnsan, doğal olarak, kendisi için en tatmin edici hayatı kurmak istiyor. Günlük hayatımızın büyük bir bölümü iş yerinde geçiyor ve bu tatmin, maddi boyutta ne kadar yüksek olursa olsun, manevi tatminin önüne geçmemesi gerekiyor kendi fikrimce.Yaptığım işten memnun değilsem veya iş yerinde bir huzursuzluk ortamı çakılıp kalmışsa, oradan hicret etmem gerektiğini hissetmeye başlıyorum. Hiç durup dururken veya daha çok kazanırım diye iş değiştirmedim hayatımda. Son iş yerinde de 4 senedir çalışıyordum (rekorum :)). Yıllarca da ayaklarım geri geri gitmemişti sabah kalktığımda, hatta keyifle gittiğimi bile söyleyebilirim. Başlarken bu benim son işim, bundan sonra olsa olsa kendi işimi yaparım dediğimi dün gibi hatırlıyorum :P

İş değiştirmenin en keyifli yanı, her zaman yeni insanlarla tanışmak ve yeni şeyler öğrenmek için de fırsat oluşturması. Bunun kişisel gelişimimde önemli bir yeri olduğumu düşünmüşümdür hep. Maddi olarak da hep daha iyiye gittiğimi de inkar itmeyeceğim elbette :)

Bu sefer gerçekten son olur herhalde, ancak kendi işime geçerim!

Hiç yorum yok: