1/10/2010

Mock Object Frameworks

Temel olarak mock object framework'leri bizim interface (gerçekten!) ve sınıflarımızın proxy'lerini oluşturarak, bizim bu nesneler üzerindeki erişimi kontrol etmemize yarıyorlar. Bu şekilde proxy'ler üzerinden beklentilerimizi ve stub davranışlarımızı set edebiliyoruz.

Bence gerçekten incelemeye değer iki tane framework var. Rhino Mock ve TypeMock.

Rhino Mock open source ve ücretsiz bir framework. Gerçekten, piyasada mock denince akla gelen ilk framework. Oren Eini gerçekten süper bir iş çıkarmış ve dotnet'in gelişimine paralel olarak framework'ü sürekli güncellemiş. Bu şekilde framework eskimeden sürekli ayakta kalmış bir durumda. (www.ayende.com)

TypeMock ücretli ticari bir ürün. Piyasada daha az tutuluyorsa, bence tek nedeni ücretli olması . Rhino Mock'a kafa tutar ve hatta çalım atabileceği çok üstün bir özelliği var. Rhino Mock için gerçekten test edilebilir bir kod yazmak gerekirken, TypeMock (en azından bir yere kadar) ise hemen hemen bütün kodları test edilebilir kılıyor. Bir mock object framework'ünden fazlası var. (www.typemock.com)

Kısmet olursa Rhino Mock hakkında daha fazla yazmak istiyorum. TypeMock'u da o kadar methettik ama onun hakkında yazmamın bir anlamı yok sonuçta, sonuçta ücretli bir ürün. Ben para verebilirim diyen, trial'ını download eder inceler:)

Hiç yorum yok: